This Tuesday, the 20th, the leaders’ meeting began at the 77th UN General Assembly in New York. Brazilian President Jair Bolsonaro gave a 20-minute speech at the opening of the parliament. Every year the Brazilian president starts the debates, followed by the American president.
So why is Brazil speaking in front of other countries, including the host of the meeting? As this is more of a tradition than a written rule, there are no official records of reasons. But three theories explain our ‘privilege’.
1. Brazil volunteered at the first meetings
[1945’tekurulanBM’ninilkyıllarındahiçbirülkemeclisteilkkonuşanolmakistemediDahasonraBrezilya19491950ve1951’deilkkonuşmacıolarakgönüllüolduÖrgütnihayetülkeyi1955’tenitibarengeneltartışmayıaçacakülkeolarakresmihalegetirmeyekararverdi-ülkelerinkonuşmalarınısunduklarıaşama
Örgüt resmi web sitesinde “Zamanla, genel tartışma sırasında ilk konuşmacı sırası da dahil olmak üzere belirli gelenekler ortaya çıktı” diyor.
1955’ten beri açılış sırası şöyle olmuştur: BM Genel Sekreteri, ardından Genel Kurul Başkanı, ardından ev sahibi ülke olan Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri temsilcileri. Diğer ülkeler, konuşmacının temsil düzeyini, konuşma talebini ve diğerlerini dikkate alan bir algoritma tarafından oluşturulan sıraya göre konuşur.
Brezilya’nın konuşmaları açmadığı tek zaman, ABD Başkanı Ronald Reagan’ın ilk konuştuğu 1983 ve 1984 oturumlarıydı. Brezilya ayrıcalığı, 2011’de 66. meclis sırasında eski cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’in tarihte açılış konuşmasını yapan ilk kadın olmasına izin verdi. O sırada Edward Snowden tarafından ortaya çıkarılan Amerikan casusluğunu kınadı.
2. Osvaldo Aranha ve önemi
Brezilya’ya verilen ayrıcalığın bir başka açıklaması da Brezilyalı Osvaldo Aranha’nın 1947’deki ikinci mecliste gösterdiği performanstan dolayı tanınmasıdır.
Aranha, İsrail Devleti’nin kurulmasının onaylandığı tarihi bir toplantı olan Meclisin İlk Özel Oturumuna başkanlık etti. Brezilyalı’nın iki devletli çözümü destekleme ve oylamanın ertelenmemesini sağlamadaki rolü, kendisini Nobel Barış Ödülü’ne aday bile sayan birçok Siyonist ülke ve kuruluştan övgü aldı.
3. ‘Teselli’ Ödülü
Fundação Getulio Vargas’taki (FGV) Uluslararası İlişkiler kursunun profesörü ve koordinatörü Matias Spektor için kural, Brezilya’nın Güvenlik Konseyi’nin bir parçası olmaması için bir tür teselli ödülü.
“Bu, BM’nin kurulduğu, beş daimi üyesi olan Güvenlik Konseyi’nin kurulduğu sırada yapılan bir değiş tokuştu. Brezilya’nın üye olup olmayacağı konusunda bir tartışma vardı. Ama [Winston] Churchill and [Josef] Stalin vetoed the proposal. “It was then decided to establish this rule, as a way of recognizing Brazil’s supremacy in Latin America.”
This Tuesday, re-election candidate Bolsonaro will be crowned Queen II. He addressed the UN General Assembly days after he received criticism for using Elizabeth’s funeral for the campaign. Without mentioning the name of former President Lula, Bolsonaro referred to the corruption scandals involving Petrobras and explained that “the person responsible has been convicted in three cases”.
Bolsonaro was accompanied by First Lady Michelle and Civil Assembly ministers Ciro Nogueira and Foreign Minister Carlos França. Since coming to power, Bolsonaro has used the UN rostrum to strengthen government positions, defy criticism, and attack institutions related to the left.
source: Noticias